10 lucruri pe care nu ar trebui să le arunci NICIODATĂ pe scurgere

De în Casa & Gradina 6 mar 2018

Oamenii aruncă deseori la WC resturi alimentare și nu se gândesc la consecințe, dar dacă te numeri printre aceștia, ar trebui să realizezi care sunt urmările faptelor tale.

În acest articol vei vedea ce nu este bine să ajungă pe scurgere și consecințele acestui lucru.

1. Orezul și pastele

Aceste alimente absorb apă și își măresc volumul, în plus, se dizolvă foarte lent, ceea ce duce cu ușurință la o țeavă înfundată.

2. Coaja de ouă

Oamenii au impresia că dacă spargi coaja ouălor în mai multe bucăți mici aceasta se va duce mai ușor, fenomen care este fals. Bucățile mici se opresc una în alta și formează o mare piesă care înfundă canalizarea.

3. Făină

Făina combinată cu apa creează o masă lipicioasă care atrage alte gunoaie și se formează un mare nod.

4. Medicamente

Unele persoane consideră că medicamentele se dizolvă mai bine în apă așa că le aruncă la WC sau în chiuvetă. Da fapt, ele nu se dizolvă în apă ci contaminează apa. Filtrele curăță destul de bine de microorganisme, dar nu pot filtra rezidurile medicamentoase.

5. Păr

Părul este unul dintre cele mai des întâlnite motive pe care instalatorii le invocă pentru o țeavă înfundată la baie, acest lucru este cu atât mai adevărat dacă ai părul lung. Când firele de păr ajung pe scurgere, acestea se blochează și formează maldăre care acumulează și alte reziduri. Data viitoare când cureți peria de păr, aruncă la gunoi ce aduni și încearcă să te piepțeni înainte de fiecare duș, ca să diminueazi riscul de înfundare a țevilor.

6. Etichete de pe borcane sau fructe

Chiar dacă aceste etichete sunt foarte mici, ar trebui să le arunci la coșul de gunoi în loc să le lași în chiuvetă, pentru că pe una dintre părți au acel lipici greu de scos și sunt făcute din materiale care se descompun foarte greu.

7. Gunoi de la zugrăveli

Indiferent de modalitatea în care a apărut acest gunoi, n-ar trebui să-l arunci niciodată pe scurgere. Acest lucru este valabil și pentru piesele foarte mici, dar și pentru pudră. Părțile mari de reziduri blochează țevile și cele mici astupă golurile, ceea ce duce la probleme foarte serioase.

8. Prezervative

La început, acestea par inofensive, dar trebuie să ții minte că sunt făcute din latex, cauciuc sintetic care nu se dizolvă. Acestea se întind extrem de bine sau se umplu cu aer, apă și alte reziduri, ceea ce duce la înfundarea țevilor și refularea chivetei sau a WC-ului.

9. Chiștoace de țigări

Problema cu chiștoacele este că au un filtru sintetic, care nu se dizolvă niciodată, absoarbe apă și se extinde. În plus, acestea conțin mai multe chimicale dăunătoare, precum nicotina, care poluează rezervele de apă.

10. Absorbante și tampoane

Toată lumea știe că aceste instrumente de igienă sunt făcute ca să absoarbă, deci își măresc dimensiunea și blochează scurgerile.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
12 dec