10 lucruri despre corpul uman care te vor uimi cu siguranță

De în Lifestyle 7 aug 2017

Te-ai înșelat dacă aveai impresia că știi totul despre tine.

Corpurile noastre ne ascund tot felul de secrete. În timp ce, de obicei, lucrează din greu pentru a ne asigura buna funcționare, lucrurile pot deveni scârboase sau chiar periculoase.

1. Nasul poate să țină minte 50000 de mirosuri diferite

Nasul uman percepe mai puține mirosuri decât cel canin, dar chiar și așa este impresionant. Putem să ținem minte mii de arome, tocmai de aceea este greu de uitat mirosul primei iubiri. În plus, datorită aromelor produci aproximativ 25000 litri de salivă pe parcursul întregii vieți și dacă ar fi să păstrezi tot, ai umple o piscină.

2. Pielea este acoperită de dungi

Liniile cu care este acoperită pielea umană se numesc Blaschko și se află pe toată suprafața corporală, doar că nu se pot vedea cu ochiul liber. Sunt ca amprentele, doar că în culori și se văd doar la lumină UV.

3. Bărbații produc în jur de 10 milioane spermatozoizi pe zi

Această cantitate ar fi suficientă pentru repopularea întregii planete în șase luni.

4. Excesul de păr corporal este legat de IQ

Un IQ mare este reprezentat și de cantitatea părului corporal, așa că cel puțin bărbații care au păr pe piept, ar putea să lase lama de ras deoparte și să-i găsească alte întrebuințări.

5. Există un punct mort în vedere, dar creierul îl umple

Punctul mort din vedere este foarte des întâlnit la toate vertebratele și explicația pentru el este că fotoreceptorul care detectează lumina trece peste retină, peste locul unde se află nervul optic. Din această cauză, câmpul vizual se restrânge, pentru că nu mai detectează lumină. Fenomenul a fost descoperit prima oară în 1600 de către Edme Mariotte din Franța. Până atunci, punctul în care nervul optic intră în ochi se considera a fi cel mai sensibil la lumină.

6. Ficatul se regenerează

Ficatul este singurul organ intern care are capacități de regenerare. Dacă acesta este afectat de chimicale sau dacă te decizi să donezi o parte din el, se va reface singur la dimensiunea inițială. Se spune că doar 25% din ficat este suficient pentru ca acesta să poată crește la loc.

7. Lacrimile au o structură diferită, în funcție de motivul pentur care plângem

Când sunt puse la microscop, lacrimile apărute din cauza durerii, speranței sau cepei arată diferit. Așadar, producem trei tipuri diferite de lacrimi. De bază, produse în mod natural pentru a păstra umiditatea ochilor, de reflex produse ca simptom al iritației corpilor străini și cele provocate de stresul emoțional, plăcere sau durere.

8. Găurile de pe spate, de la mijloc

Puțină lume are aceste găurele la mijloc și lumea are păreri controversate despre ele, unii le consideră adorabile, pe când alții cred că sunt dizgrațioase. Cei mai mulți oameni care le dețin le au din motive genetice, mai ales dacă mai există și la alte persoane din familie. Cei mai predispuși la ele sunt cei care au forme, respectiv un posterior bombat sau șolduri proeminente, ceea ce explică și de ce persoanele cu aceste găurele sunt considerate mai atractive. Ele sunt un indicator al sănătății și vieții sexuale active și facilitează obținerea unui orgasm, pentru că înseamnă o circulație foarte bună a sângelui în zona pelvină.

9. Creierul funcționează ca un filtru

El filtrează foarte mult din informațiile primite, de exemplu, nasul este ceva ce ochii văd întotdeauna, dar creierul alege să ignore această informație.

10. Trăiești mereu în trecut

Creierului îi ia aproximativ 13 milisecunde ca să perceapă ce au văzut ochii.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Blonda cu Ferrari

19 iul 2018

Pretul pentru gard

16 iul 2018

Jale mare

16 iul 2018
Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 iul